11 серпня
Михайло Посітко: Влада Кам'янця-Подільського підтримує ідею закріпачення українців

Олігархи вчергове вчиняють замах на права українців, цього разу ‒ у трудовій царині, проштовхуючи проєкт нового Трудового кодексу. Незалежні профспілки та експерти неодноразово наголошували на неприпустимості ухвалення цього документу, бо він суттєво звужує трудові права українців та гарантії діяльності профспілок. ВО "Свобода" категорично проти проєкту Трудового кодексу, написаного під диктовку олігархів. Націоналісти переконані, що це антиукраїнський, антинародний законопроєкт.

Я ще 30 червня 2017 року вніс на розгляд сесії Кам'янець-Подільської міської ради проєкт рішення про звернення до вищих органів влади щодо неприпустимости затвердження кодексу в наявній редакції. Однак провладні депутати захотіли "доопрацювати" проєкт. Як виявилось, це було зроблено лише з метою затягування часу. Попри те, що свободівці погодились з внесеними в проєкт правками, на наступній сесії, що відбулась 1 серпня, промерська більшість провалила його. Позицію влади висловив голова фракції Партії Регіонів в міській раді попереднього скликання, а нині "Відродження", горе-забудовник Валерій Слободян. Він практично дослівно повторив маячню київських можновладців про те, що новий проєкт Трудового кодексу нібито більшою мірою захищає інтереси найманих працівників та профспілок, аніж роботодавців.

Вважаю, що нинішня провладна депутатська більшість в Кам'янець-Подільській міській раді, подібно до своїх подільників з Верховної Ради, як і за часів Януковича, захищає інтереси кримінально-олігархічних груп та їхніх сателітів на місцях. Влада трубить про "великі реформи": земельну, медичну, судову, але в жодній із них не проглядається покращення життя пересічного українця.

Відео: youtube.com.

Прес-служба Хмельницької обласної організації ВО "Свобода"