24 листопада 2009
Заява Хмельницької обласної організації ВО "Свобода" з приводу початку загальнонаціональної акції "Зупинимо нелегальну міграцію!"

За останні роки з України в пошуках роботи виїхало 7 мільйонів працездатних українців, а на територію України заїхали мільйони мігрантів з країн Африки, Азії та Кавказу. Ми перестаємо бути господарями своєї землі. Нелегальні мігранти несуть нам хвороби, наркотики, безробіття та перетворюють вулиці наших міст на осередки злочинності та розгулу етнічної мафії. На місці колишніх військових містечок будуються гуртожитки для нелегалів ‒ завтра їх будуть заселяти в наші оселі.

Ця тема не є новою і для Хмельницького. Відсутність своєчасної реакції на проблему може призвести до непередбачуваних наслідків у місті, адже наші ринки завжди притягували і притягують вихідців зі Сходу, які вже зараз почувають себе у нас господарями.

Одним із проявів антиукраїнської політики правлячої лжееліти є нещодавнє підписання з Європейським Союзом угоди про реадмісію нелегалів. Згідно з цією угодою, з 1 січня 2010 року Україна зобов'язалася приймати у себе всіх нелегальних мігрантів, які потрапили до ЄС через український кордон. Наша держава змушена утримувати їх у себе або відправляти додому коштом українських платників податків, а це, як мінімум, тисяча доларів за особу. Експерти вже підрахували, що наступного року в Україні отабориться щонайменше 150 тисяч нелегалів з Центральної Азії та Африки. Більшість цих мігрантів потрапляють в Україну транзитом із Росії, Білорусі чи Кавказьких держав, однак повернути їх туди Україна не зможе - ці країни, на відміну від нашої, не підписували з ЄС угоди про реадмісію. Більше того, Україна зобов'язалася приймати чужих нелегалів, не уклавши водночас потрібних угод про реадмісію з тими країнами, з яких ідуть найбільші потоки мігрантів. Ми будемо змушені годувати чужих нелегалів, не маючи навіть правових підстав відправити їх на батьківщину. Незважаючи на те, що Україна має голодну армію та знаходячись у катастрофічному економічному стані, наша держава змушена буде витрачати сотні мільйонів доларів на утримання та депортацію нелегалів. Ця угода - данина України за "лояльність" Євросоюзу щодо українських громадян. Але в реальності замість полегшення візового режиму з країнами ЄС ми бачимо лише хамство та зневагу євробюрократів до українців.

Хмельницька обласна організація ВО "Свобода" вимагає від Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України негайно вжити наступних заходів для відвернення катастрофи, загроза якої вже нависла над Україною:

1. Скасувати Угоду між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб (Угоду ратифіковано Законом № 116-VI ( 116-17 ) від 15.01.2008).

2. Ухвалити новий Закон про громадянство, яким унеможливити практику подвійного громадянства.

3. Посилити охорону східного кордону України, перекрити усі канали потрапляння нелегалів на територію України".

Хмельницька обласна організація ВО "Свобода" звертається до депутатів Хмельницької міської ради з пропозицією підтримати вказані вимоги до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України.

Вимагаємо від правоохоронних органів посилити контроль за дотриманням візового та паспортного режиму, наданням посвідок про постійне проживання іноземців в Україні, і тим самим не допустити напливу нелегалів у місто.

Хмельницький обласний комітет ВО "Свобода"