26 лютого 2010
Заява Хмельницької міської організації ВО "Свобода" з приводу стану очищення доріг, тротуарів, прибудинкових територій в зимовий період

Зимовий період 2009-2010 чітко продемонстрував неспроможність відповідальних структур та служб міської влади вчасно та належно реагувати на проблеми, пов'язані з очищенням міста від снігу та льоду. Як наслідок ‒ нечищені дороги, засніжені та покритті льодяною кіркою тротуари та прибудинкові території стали однією із головних ознак зими 2009-2010 в обласному центрі.

Ситуацію, яка склалася з очищенням доріг, тротуарів та прибудинкових територія можна охарактеризувати як жахливу. Кожен квадратний метр території міста носив реальну загрозу для отримання травм, прибудинкові території та тротуари стали причиною скалічення хмельничан, нечищені, покриті льодом дороги спричинили низку автомобільних аварій. Поодинокі епізоди, коли снігоочисна техніка працювала на дорогах міста супроводжувалися демонстрацією у вечірніх новинах із запевненнями, що у "нашому домі все гаразд".

Очевидно виконувати свої основні господарські функції відповідальним чиновникам та управлінням перешкоджала захопленість виборами Президента України.

До громадської приймальні Хмельницької міської організації ВО "Свобода" багаторазово зверталися мешканці міста зі скаргами на бездіяльність комунальних служб, які не виконували свої основні функції та не чистили місто від снігу та льоду.

Хмельницька міська організація ВО "Свобода" вимагає прозорого звіту щодо діяльності комунальних служб із очищенню міста від снігу та льоду та суми витрачених на це коштів в зимовий період 2009-2010, аби хмельничани самі мали змогу належно оцінити діяльність міської влади.

Хмельницький міський комітет ВО "Свобода"